חומרים: (ל- 6-8 מנות)
שקית תערובת קטניות אורגניות של "תבואות"
10-12 עלי מנגולד (עלי סלק) גדולים
1/2כוס שמן זית כתית מאיכות טובה
2 כפות שום כתוש טרי
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
2 לימונים טריים סחוטים+גרידה מלימון אחד
תבלינים: כפית צ'ילי חריף גרוס, כפית פלפל שחור, כף כמו, 2-3 כפות מלח,כף סומק
1/4 חב' שמיר טרי קצוץ
אופן ההכנה:
מבשלים את תערובת הקטניות עד לרכות. מסננים ומקררים מניחים על מסננת. קוצצים את הקצוות התחתונות של עלי המנגולד ופורסים את העלים עם הגבעולים לפרוסות דקות. חולטים את העלים במים רותחים לשתי דקות, מסננים ומקררים.
מערבבים את כל החומרים, טועמים ומוסיפים טעם במידת הצורך.
מצוין להגיש עם לבנה עיזים מעוטר בצנובר, שמן זית וסומק.