fbpx

סלט גבינת עיזים עם אספרגוס, עלים ירוקים ותותים

מצרכים2 חבילות גבינת פרומעז (2 "נקניקים")100 גרם פירורי לחם2 ביצים טרופות50 גרם קמחסיר עם שמן עמוק.200 גרם עלים ירוקים מסוגים שונים: חסה ערבית, חסה מסולסלת אדומה, עלי רוקט, עלי גרגרי נחל, עלי סלק ועוד.100 גרם תותים חתוכים לרבעים12 גבעולי אספרגוס קורט מלחקורט פלפל לבןרוטב לסלט100 מ"ל שמן זית מאיכות טובה1 כף דבש דבורים טהור2 כפות חומץ בלסמי1 כפית חרדל דיז'וןאופן הכנת הרוטבטורפים את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת רוטב בעל מרקם אחיד.אופן הכנת הסלטפורסים את גבינת העיזים לפרוסות בעובי של סנטימטר, ומקפיאים במקפיא לפרק זמן של שעה לפני הרכבת הסלט. מחממים סיר עם שמן עמוק. מוציאים את פרוסות הגבינה מהמקפיא, מקמחים כל פרוסה בקמח, טובלים בביצים הטרופות ומצפים בפירורי לחם. כאשר השמן חם מטגנים את פרוסות הגבינה המצופות עד לקבלת צבע זהוב.את האספרגוס חולטים בסיר בנוני עם מים חמים, ומעט מלח. מכניסים את האספרגוס ל-2 דקות ומוציאים ומקררים.בתוך קערה לסלט מערבבים יחד את העלים הירוקים, התותים, הרוטב המוכן ופלפל ומלח לפי הטעם.הרכבת המנהעל כל צלחת מסדרים שלוש פרוסות גבינה מטוגנות בצורת משולש, באמצע מניחים שלושה אספרגוסים ומלמעלה מניחים את תערובת הסלט העלים הירוקים עם התותים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים
2 חבילות גבינת פרומעז (2 "נקניקים")
100 גרם פירורי לחם
2 ביצים טרופות
50 גרם קמח
סיר עם שמן עמוק.
200 גרם עלים ירוקים מסוגים שונים: חסה ערבית, חסה מסולסלת אדומה, עלי רוקט, עלי גרגרי נחל, עלי סלק ועוד.
100 גרם תותים חתוכים לרבעים
12 גבעולי אספרגוס
קורט מלח
קורט פלפל לבן

רוטב לסלט
100 מ"ל שמן זית מאיכות טובה
1 כף דבש דבורים טהור
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל דיז'ון

אופן הכנת הרוטב
טורפים את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת רוטב בעל מרקם אחיד.

אופן הכנת הסלט
פורסים את גבינת העיזים לפרוסות בעובי של סנטימטר, ומקפיאים במקפיא לפרק זמן של שעה לפני הרכבת הסלט. מחממים סיר עם שמן עמוק. מוציאים את פרוסות הגבינה מהמקפיא, מקמחים כל פרוסה בקמח, טובלים בביצים הטרופות ומצפים בפירורי לחם. כאשר השמן חם מטגנים את פרוסות הגבינה המצופות עד לקבלת צבע זהוב.
את האספרגוס חולטים בסיר בנוני עם מים חמים, ומעט מלח. מכניסים את האספרגוס ל-2 דקות ומוציאים ומקררים.
בתוך קערה לסלט מערבבים יחד את העלים הירוקים, התותים, הרוטב המוכן ופלפל ומלח לפי הטעם.

הרכבת המנה
על כל צלחת מסדרים שלוש פרוסות גבינה מטוגנות בצורת משולש, באמצע מניחים שלושה אספרגוסים ומלמעלה מניחים את תערובת הסלט העלים הירוקים עם התותים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר