סלט טאבולה קוסקוס וטחינה

מתכון של השפית ג'קי אזולאי ליצרנית הטחינה אחוה. סלט עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית או כתוספת ולאירוח משפחתי

מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל. טוחנים במעבד מזון או באופן ידני. צילום נופר בוגנים

מצרכים

1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה

1 בצל

3 מלפפונים

2 פלפלים אדומים

2 צנוניות פרוסות דק

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור נענע

1 צרור שמיר

1 חופן אגוזי מלך

לרוטב הטחינה

1/4 כוס טחינה גולמית כמו של אחוה

1 כף שמן זית

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

צילום נופר בוגנים

אופן ההכנה

הכנת הקוסקוס והירקות

מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן עם מלח, שמן ומים רותחים.

מניחים להצטנן מעט.

משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.

קוצצים את עשבי התיבול.

חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות.

פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.

מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.

הכנת רוטב הטחינה

מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל.

טוחנים במעבד מזון או באופן ידני.

ניתן להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.

השלמת המנה

יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט.

מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה