מרכיבים
1 יחידה סטייק טונה אדומה
1 שזיף אדום
1 מלפפון
1 גמבה
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
אחת וחצי כף שמן שומשום
רבע כוס סויה ימאסה
1 שן שום כתוש
שמן צ'ילי
מלח ופלפל
שומשום קלוי לקישוט
שקד פרוס קלוי לקישוט והגשה
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
חצי פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק
5 עלי פטרוזיליה במי קרח
אופן הכנת הרוטב
מערבבים את כל הנוזלים ביחד עם הג'ינג'ר והשום מלח ופלפל, חותכים את הפלפל, השזיף והמלפפון דק משרים כ- 5 דקות ברוטב לפני מועד ההגשה
אופן הכנת הטונה
מניחים את הטונה על מחבת חמה עם מעט שמן זית וצורבים אותה כ- 4 שניות מכל הצדדים שתראה כאילו מבושלת מבחוץ מכל הכיוונים, ומוציאים אותה למי קרח להפסקת הבישול. לאחר שהטונה התקררה פורסים אותה עם סכין חדה מאוד פרוסים דקות מניחים על הצלחת.
אופן הכנת הטונה
לאחר שפרסנו את הטונה, מניחים את הסלט מעל בצורה מסודרת ומפזרים מעט שומשום ושקדים פרוסים ולבסוף את הפטרוזליה