המתכון מתוך הספר "רפי כהן – סלטים" בהוצאת כתר
חומרים:
4-5 עגבניות תמר או עגבניות שטח בשלות ואדומות, קלופות
6-5 מלפפונים קטנים קלופים
1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס (לא דק מדי)
1/4 כוס עלי אורגנו טריים
1 כפית עלי זעתר יבש
10 זיתי קלמטה בינוניים (לא מגולענים)
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח גס
פרוסה גדולה ועבה של גבינת פטה במשקל כ-100 גרם
אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לפרוסות עבות ואחר כך לקוביות עבות (כ- 2X2 ס"מ).
מעבירים לקערה.
חוצים את המלפפונים לאורך ואחר כך פורסים אותם לפרוסות אלכסוניות (לא דקות מדי) ומוסיפים לקערה.
צילום דן פרץ