סלט ירוק עם אשכולית אדומה

שף מאור זיתוני ממסעדת הדגים בנמל עין גב מציע מתכון קל להכנה עם אשכולית אדומה מזן ריו רד (אפשר גם מזנים אחרים) מפרדס הקיבוץ המשתרע על שטח של 200 דונם סמוך לכנרת כשרוב הפרי מיועד לייצוא

מוסיפים את האשכולית, האבוקדו, עלי סלרי, מלפפונים, שיני שום, חופן נענע ומערבבים. מוסיפים את כדורי גבינת המוצרלה ויוצקים מלמעלה את שארית הרוטב
מוסיפים את האשכולית, האבוקדו, עלי סלרי, מלפפונים, שיני שום, חופן נענע ומערבבים. מוסיפים את כדורי גבינת המוצרלה ויוצקים מלמעלה את שארית הרוטב

מצרכים

3 עלי חסה שטופים וחתוכים ביד

3 עלי סלרי חתוכים לרצועות דקות

5 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

½ חצי אשכולית אדומה קלופה ומנוקה חתוכה לחתיכות דקות

1 חופן נענע

2 שיני שום קצוצים דק

מעט כוסברה קצוצה (למי שאוהב)

1 חבילת עיגולי גבינת מוצרלה

ניתן להוסיף גם 1 אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות קטנות

לרוטב

מיץ מ- ½ לימון טרי אחד

מיץ מ- ½ אשכולית

2 כפות חומץ רגיל

כף דבש גדושה

4 כפות שמן זית או שמן רגיל

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הרוטב

לערבב היטב ולצקת מעל הסלט לפני ההגשה.

אופן הכנת הסלט

מקלפים את האשכולית האדומה ומנקים מהקרומים הלבנים.

בכלי קטן מערבבים את כל חומרי הרוטב.

ממליחים, מפלפלים וטועמים.

אם צריך מוסיפים עוד קצת דבש.

מסדרים על צלחת הגשה שכבה של עלי חסה.

יוצקים עליה חצי מכמות הרוטב ומערבבים.

מוסיפים את האשכולית, האבוקדו, עלי סלרי, מלפפונים, שיני שום, חופן נענע ומערבבים.

מוסיפים את כדורי גבינת המוצרלה.

יוצקים מלמעלה את שארית הרוטב ומגישים.

אפשר לפזר מעל מעט כוסברה קצוצה או פטרוזיליה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה