סלט ירוק עם פילה טונה מעושנת פטריות מוקפצות ושקדים מתובלים

מתכון של סטארקיסט לארוחה רומנטית בשניים בחג האהבה ט"ו באב ובכלל

לפני ההגשה יוצקים רוטב על הסלט, ומפזרים שקדים מתובלים
לפני ההגשה יוצקים רוטב על הסלט, ומפזרים שקדים מתובלים. צילום ניר עצמון

מצרכים

1/2 ראש חסה שטופה וקרועה לפיסות

6 עגבניות שרי חתוכות לחצאים

1/4 בצל סגול פרוס דק

סלסלת פטריות חתוכות לרבעים

כף שמן

מעט מלח

2 קופסאות פילה טונה מעושנת כמו של סטארקיסט מסוננות משמן (אפשר להחליף את הטונה המעושנת בפילה סלמון מעושן)

לשקדים המתובלים

100 גרם שקדים מולבנים

כף שמן

1/2 כף סוכר

מלח

1/2 כפית פפריקה מעושנת

קורט קינמון

1/4 כפית כמון

לוויניגרט סילאן וחרדל

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל

3 כפות סילאן

כפית חרדל

1/4 כוס מים

שן שום

כף מיץ לימון

כף רוטב סויה

אופן ההכנה

שמים בקערה חסה, עגבניות שרי ובצל סגול.

מחממים שמן במחבת ומקפיצים פטריות עם מלח במשך 2 דקות.

מוציאים את הפטריות מהמחבת, מצננים מעט ומפזרים על הסלט.

חותכים את הטונה לרצועות ומפזרים מעל הסלט.

מכינים שקדים מתובלים

מערבבים בקערה שמן ותבלינים.

מוסיפים שקדים מולבנים, ומערבבים כך שיצופו בתערובת התיבול.

שמים את השקדים בתבנית ואופים כ-8 דקות עד השחמה קלה.

מצננים היטב.

מכינים וויניגרט

שמים את כל החומרים בכלי.

טוחנים בעזרת מוט ריסוק לרוטב חלק ואחיד.

הגשה

לפני ההגשה יוצקים רוטב על הסלט, ומפזרים שקדים מתובלים.

 

למתכונים נוספים של סטארקיסט

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה