מרכיבים ל- 6 מנות:
4 יחידות גזר
2 יחידות סלק
חצי ק"ג בצלי שאלוט
2 ק"ג עגבניות שרי
200 גרם מלוח
רכיבים לויניגרט:
3 כפות שמן זרעי ענבים
1 כף שמן אגוזים
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
2 כפיות דבש
2 כפיות חומץ שרי
250 מ"ל שמן זית
רכיבים לעיטור והתוספת לסלט:
200 גרם אגוזים מלך
300 גרם גבינת עזים צ'רקסית
אופן הכנת סלט הירקות:
מקלפים וחותכים את הגזר, סלק, ובצלי שאלוט לקוביות קטנות מאוד.
חותכים את העגבניות לרבעים ומערבבים אותן עם שאר הירקות והמלוח.
אופן הכנת הויניגרט:
טורפים ביחד את שמן זרעי הענבים, שמן אגוזים, חרדל, דבש וחומץ.
מזלפים את שמן הזית באיטיות עד לקבלת מרקם אחיד.
עיטור הסלט:
מערבבים את הויניגרט עם הירקות ומפזרים מעל אגוזי מלך וגבינת עזים צ'רקסית.