סלט ירקות קלויים צלפים ושמן זית, עם רוקט ופרמזן

 

חומרים ל- 4 סועדים:
2 זוקיני
1 חציל בינוני
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
2 בצלים סגולים
4 שיני שום
3 עגבניות תמר בשלות
2 כפות חומץ בן יין (אדום או לבן)
1 כף צלפים קטנטנים בחומץ.
2 ענפי טימין
10 כפות שמן זית
צרור רוקט טרי
פרמזן לקישוט

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל הסגול, הפלפלים, החציל, הזוקיני והעגבניות לקוביות בצלע של כס"מ -ס"מ וחצי.
שומרים בקעריות נפרדות.
בסיר רחב מחממים 4 כפות שמן זית ו"מזיעים" בו את קוביות הבצל והפלפל עד שהן מתרככות.
מוסיפים את קוביות החציל והזוקיני, ואת יתרת השמן.
מוסיפים לבשל עד שכל הירקות מתרככים.
פורסים את שיני השום ומוסיפים לסיר.
כעבור מספר שניות מוסיפים גם את החומץ, ואת קוביות העגבניה.
מוסיפים את הטימין.
מתבלים במלח ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
מוסיפים את הצלפים.
מתקנים תיבול ומצננים.
שוטפים את עלי הרוקט ומייבשים במכשיר לייבוש חסה.
לפני ההגשה מתבלים במעט שמן זית ומלח.

להגשה:
מסדרים בצלחת 3 כפות מסלט הירקות הקלויים.
עליו מניחים מעט מסלט עלי הרוקט.
מעטרים בשבבי פרמזן וצלפים ומגישים מיד.

שף מאיר דנון הוא מנהל מקצועי של "בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה