סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים

מצרכים:2 סלקים משומנים בשמן זית ועטופים בנייר כסף5 גזרים חתוכים לרבעים לאורך250 גרם או קופסת שימורי חצילים כבושים מסוננים ממים (סגולים קטנים) צרור נבטי צנונית1/2 כפית חזרת לבנה מגורדת חופן אגוזי לוז מקולפים ושבוריםשמן שומשום לתיבולכפית שומשום שחור לקישוטאופן ההכנה: מכניסים את הסלק לתנור למשך כ-30 דקות על חום גבוה.מסדרים את הגזרים החתוכים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.מזליפים מעט שמן זית וקצת מלח גס ומכניסים לאפיה לתנור ל- 15 הדקות האחרונות של האפיה עם הסלקים. מכינים את הטחינה לפי הוראות ההכנה (מים קרים, מיץ לימון, שום ובוחשים היטב). מערבבים את הטחינה יחד עם החצילים הכבושים לקבלת מרקם סגול. מוציאים את הירקות מהתנור. חותכים את הסלק לקוביות ומוסיפים אליהם את הגזרים. מוסיפים לקערה את נבטי הצנון, את החזרת המגורדת ואת האגוזים. מערבבים היטב יחד עם שמן שומשום ויוצקים מעל את הטחינה עם החצילים.לפני ההגשה מקשטים עם שומשום שחור ומגישים.מאיר בולקה – צלם אוכל ומתכונאי (מאירקוקבוק)

מצרכים:
2 סלקים משומנים בשמן זית ועטופים בנייר כסף
5 גזרים חתוכים לרבעים לאורך
250 גרם או קופסת שימורי חצילים כבושים מסוננים ממים (סגולים קטנים)
צרור נבטי צנונית
1/2 כפית חזרת לבנה מגורדת
חופן אגוזי לוז מקולפים ושבורים
שמן שומשום לתיבול
כפית שומשום שחור לקישוט
אופן ההכנה:
מכניסים את הסלק לתנור למשך כ-30 דקות על חום גבוה.
מסדרים את הגזרים החתוכים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
מזליפים מעט שמן זית וקצת מלח גס ומכניסים לאפיה לתנור ל- 15 הדקות האחרונות של האפיה עם הסלקים.
מכינים את הטחינה לפי הוראות ההכנה (מים קרים, מיץ לימון, שום ובוחשים היטב). מערבבים את הטחינה יחד עם החצילים הכבושים לקבלת מרקם סגול.
מוציאים את הירקות מהתנור. חותכים את הסלק לקוביות ומוסיפים אליהם את הגזרים. מוסיפים לקערה את נבטי הצנון, את החזרת המגורדת ואת האגוזים.
מערבבים היטב יחד עם שמן שומשום ויוצקים מעל את הטחינה עם החצילים.
לפני ההגשה מקשטים עם שומשום שחור ומגישים.

מאיר בולקה – צלם אוכל ומתכונאי (מאירקוקבוק)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר