fbpx

סלט כרוב ניצנים ורימון עם ויניגרט חם

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לסלט קצת שונה עם שילוב של כרוב ניצנים, רימון, פיצוחים ו-ויניגרט חם. אפילו קצת שמרי בירה מוסיפים כאן
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

500 גרם כרוב ניצנים

1 רימון

100 גרם עגבנייה מיובשת

75 גרם אגוזים, שקדים או פיסטוקים קלויים

לוויניגרט

2 בצלצלי שאלוט

50 מ"ל חומץ תפוח

1 תפוז

5 גרם שמרי בירה

טימין, בזיליקום, אורגנו

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

חותכים 250 גרם כרוב ניצנים לחתיכות.

קוצצים דק את השאר ושומרים בצד.

מרתיחים מים עם מלח בסיר.

משרים את חתיכות הכרוב למשך דקה ומצננים במים קרים.

מקפיצים את חתיכות הכרוב במחבת עם שמן זית חם מאוד עד שהופכות לחומות-זהובות.

יוצקים לקערה ומערבבים עם הכרוב הקצוץ.

חותכים את הרימון ומוציאים את הזרעים.

קוצצים את האגוזים ומוסיפים לקערה.

מטגנים באותה המחבת שכבר השתמשנו בה חתיכות של עגבנייה מיובשת.

מסירים את עודף השמן בעזרת נייר מגבת.

מוסיפים את חתיכות העגבנייה המיובשת (כשהן חמות) לסלט.

לוויניגרט החם

קוצצים את הבצלצלים.

מקפיצים עם שמן זית וקורט מלח.

כשהם רכים, מוזגים את חומץ התפוחים ואת המיץ וגרידת התפוז.

מבשלים מספר דקות.

יוצקים את הרוטב על הסלט.

לסיום ההכנה

מוסיפים את שמרי הבירה ושאר התבלינים.

מערבבים היטב.

ניתן לחמם כמה דקות לפני ההגשה.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר