מצרכים (10 מנות)
20 לבבות דקל חתוכים לקוביות 1.5 ס"מ.
2 מלפפונים במלח
1 גמבה אדומה כבושה
1 בצל קצוץ
1/4 חבילה פטרוזיליה
1 כף שמן זית
1 כפית סוכר
רבע כפית פלפל לבן
מי מלח מהמלפפונים הכבושים
5 עלי חסה ערבית גדולים לקישוט
אופן ההכנה
קוצצים היטב את המלפפונים, הגמבה, הבצל והפטרוזיליה בכלי נפרד. מוסיפים את השמן, הסוכר, הפלפל הלבן ומי המלח, מערבבים ומוסיפים לירקות. בקערה נפרדת מניחים את עלי החסה לקישוט, ועליהם את לבבות הדקל. יוצקים מעל את הירקות ואת הרוטב מעל הירקות ומגישים.