סלט מלפפונים ואצות

 

חומרים:
1/2 כוס אצת היזייקי – dried hiziki seaweed
1 כף אצת וואקמה יבשה – wakame seaweed
4 מלפפונים
1/2 ראש קולורבי קטן חתוך לג'וליינים

לרוטב:
1/4 כפית אבקת דאשי
1/2 כפית סוכר
1/2 כוס מים חמים
1 כף רוטב סויה
1 כף חומץ

להגשה:
2 כפות זרעי שומשום קלויים

אופן ההכנה:
מכינים את האצות:
שוטפים את האצות ממלח, משרים בשני כלים נפרדים במים. משרים את הוואקמה במים פושרים כרבע שעה, מסננים את המים, משרים במים קרים את ההיזייקי ושומרים במקרר עד ההגשה.

המלפפונים:
חוצים מלפפונים לאורך ומוציאים בעזרת כפית את החלק הפנימי המימי, חותכים לרוחב לחתיכות דקות כך שייווצרו סהרונים דקים.

הרוטב:
מערבבים סוכר ואבקת דאשי במים חמים עד המסה.
מקררים את התערובת ומוסיפים את שאר החומרים.

מכינים את הסלט:
מסננים את האצות מהמים וסוחטים.
מערבבים את כל חומרי הסלט,
יוצקים רוטב ומערבבים שוב.
מפזרים שומשום ומגישים.


מתוך חוברת מתכונים של 'הזרע ג'נטיקס', בשיתוף עם השפית סימה ביטון מקייטרינג 'רוזמרין', הכוללת את ליין מוצרי הלייף סטייל של 'הזרע ג'נטיקס'. על-ידי שילוב מוצרי 'הזרע ג'נטיקס', השפית סימה ביטון הרכיבה מתכוני גורמה בעלי ערכים תזונתיים גבוהים, אשר מרוממים את מצב הרוח ותורמים לבריאות הגוף.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה