סלט סינטה אביבי

 

סלט אביבי עם ירקות העונה בליווי נתחי רוסטביף – 4 סועדים

הכנת הרוסטביף:
יש לבחור נתח סינטה או נתח פילה בקר – חצי קילו, נקי משומן וגידים.

למרינדה:
1 כף חרדל גרגרים
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כף טימין קצוץ
כף רוזמרין

מצרכים לירקות האנטיפסטי: 
פרוסים לפרוסות ארוכות:
2 פלפלים אדום וצהוב
1 בטטה בינונית
1 בצל אדום קלוף
2 כפות שמן זית, מלח פלפל
כף טימין קצוץ טרי

הכנת הרוטב לסלט:
4 כפות חומץ בלסמי
1 כף חרדל גרגרים
1 כף סוכר חום
1/2 כוס שמן זית
כף מיץ לימון.
לערבב היטב בצנצנת סגורה.

לסלט:
מבחר חסות, בייבי ורוקט.

אופן ההכנה:
טיפ קטן: עדיף ורצוי שהנתח בשר יהיה בטמפרטורת החדר לפני תחילת צלייתו.
יש לחמם תנור לחום גבוה (220 מעלות) מראש.
יש לעטוף את נתח הבשר במרינדה,
להניח את הבשר בתבנית, ואם יש בנמצא רשת שאפשר להניח אותו עליה – עדיף. להכניס לצלייה למשך כרבע שעה עד 20 דקות, או על מנת שיהיה מדיום.
לאחר הוצאת הבשר מהתנור יש להמתין מספר דקות לפני פריסתו. (אפשר להשתמש בו חם או קר בהגשה).

הכנת ירקות האנטיפסטי:
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (כ- 180 מעלות).
לערבב את כל הירקות עם שמן זית, מלח פלפל והטימין.
לפרוס על גבי תבנית ולאפות בתנור כרבע שעה או עד שכל הירקות מוכנים (שיתרככו מעט, בעיקר לבדוק את הבטטות).

הרכבת המנה:
יש לשם את מבחר החסות בקערה.
להוסיף את הירקות קלויים ואת הבשר, פרוס דק.
לבזוק מעט מהרוטב מעל.

למסעדת פאפאגאיו 6 סניפים ברחבי הארץ: רח' הארבעה – ת"א, עזריאלי ת"א, תלפיות –ירושלים, פארק המדע – רחובות, ארנה – הרצליה פיתוח, חוצות המפרץ – חיפה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה