סלט סלק ואנדיב עם קממבר וכעכים

לקראת חג השבועות שבפתח מציעה חברת כרמית מתכון קל להכנה שמשלב חגיגה של טעמים וצבעים עם סלקים סגולים, אנדיב ירקרק-סגלגל, גבינת קממבר וכעכי טרליני

לפזר את הכעכים לטבילה בגבינה הנימוחה ולצקת את רוטב הויניגרט הדרים מעל. צילום אנטולי מיכאלו

רכיבים

1 אנדיב בשני צבעים

1 סלק לא מבושל – מקולף

1 גלגל קטן של גבינת קממבר

מיקס עלים ירוקים (ארוגולה, תרד, עלי בייבי)

כעכים כמו טרליני מסדרת פניני (קלאסי, שום בצל, בתוספת מלח ים).

לרוטב

1/3 כוס שמן זית

2 כפות מיץ תפוזים

2 כפות חומץ

2 כפות מיץ לימון

1 כפית חרדל

1 כפית דבש

גרידת תפוז

קורט מלח

קורט פלפל

הכנת הרוטב

לערבב היטב בצנצנת את  הרכיבים עבור הרוטב

צילום אנטולי מיכאלו

אופן הכנת הסלט

להניח על צלחת הגשה רחבה את מיקס הירוקים ואת סירות האנדיב.

לקלף את הסלק ולחצות אותו לחצי.

לפרוס עם סכין חדה ולהניח בצלחת בין סירות האנדיב,

לחמם תנור ל-180 מעלות.

להניח את גלגל הקממבר על נייר אפייה.

לחמם כ-3 דקות בתנור לקבלת מרקם רך ועסיסי.

להניח את הגבינה במרכז הסלט.

לפזר את הכעכים לטבילה בגבינה הנימוחה.

לצקת את רוטב הויניגרט הדרים מעל.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה