מרכיבים:
1 קילו של סלק (ראשים נקיים אבל לא קלופים)
300 גרם של סלמון טרי, חתוך לקוביות קטנות
3 בצלים ירוק קצוצים
מיץ לימון מסונן מלימון אחד
כפית גדושה חזרת לבנה
שמן זית כתית מעולה של יד מרדכי
מלח
אופן ההכנה:
עוטפים כל ראש סלק ברדיד אלומינים ומניחים בתבנית.
אופים את ראשי הסלק כשעה וחצי בתנור שחומם ל-180 מעלות,
מוציאים ומצננים.
מסירים את רדיד האלומיניום,
קולפים את הסלק באצבעות וקוצצים אותו לקוביות קטנות בגודל של קוביות הדג.
מערבבים בקערה גדולה את הסלק, הדג, החזרת והבצל הירוק.
מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומעט מלח.
מערבבים ומגישים.
המתכון במסגרת שיתוף פעולה בין יד מרדכי ואתר האינטרנט הקולינרי www.mevashlim.com שבעריכת השף חיים כהן וד"ר אלי לנדאו