fbpx

סלט עדשים שחורות

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לסלט עדשים שחורות שילווה אותנו ליד הסטייק בחגי המנגלים ולמשך כל הקיץ
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

150 גרם עדשים שחורות יבשות

1 עגבנייה גדולה (300 גרם בערך)

60 גרם לחם

50 גרם זיתים שחורים

40 גרם בצל ירוק

20 גרם צלפים

50 גרם עלי נענע

50 מ"ל שמן זית כתית מעולה

30 מ"ל חומץ שרי

מלח ופלפל לפי הטעם

40 גרם גבינת פטה טבעונית (אופציונלי)

אופן ההכנה

הרתיחו את העדשים בסיר גדול עם מים.

ברגע שהן אל דנטה, הורידו מהאש.

שטפו במים קרים וצננו.

חתכו את הלחם לקוביות וטגנו בשמן חם מאוד.

אפשר לזלוף שמן ולאפות בתנור לקבלת קרוטונים פחות שומניים.

חתכו את הבצל הירוק והזיתים השחורים ואת העגבנייה ועלי הנענע.

ערבבו יחד.

ערבבו את הירקות החתוכים בקערה גדולה עם חומץ השרי ושמן זית.

הוסיפו גם את העדשים.

הניחו בצד למשך 20 דקות לאיחוד הטעמים.

להגשה

לפני הגשה פזרו קרוטונים, וגבינת פטה טבעונית (אופציונלי)

מתכונים נוספים תמצאו בעמוד הפייסבוק של החברה

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר