מרכיבים
300 גרם עדשים שחורות
2 גזרים חתוכים לקוביות
בצל חתוך לקוביות
רבע כוס שמן זית
שליש כוס חומץ בלסמי
צרור כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן הכנה
מבשלים את העדשים במים עד למצב אל דנטה.
מסננים ומצננים.
מטגנים בצל וגזר במעט שמן זית עד לריכוך והזהבה קלה.
מסננים ומצננים.
בקערה מערבבים את תערובת העדשים עם הבצל והגזר, מוסיפים מעט שמן זית, כוסברה, חומץ בלסמי, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
את המנה מומלץ להגיש עם דג צרוב (בס, מוסר, דניס או בורי) על הגריל עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.