חומרים לסלט למנה אחת
75 גר' עלי חסה נקיים שטופים ויבשים
75 גר' עלי בייבי נקיים שטופים ויבשים
20 גר' בצל סגול פרוס לטבעות דקות
4 עגבניות שרי פרוסות לחצי
40 גר' מלפפון ירוק חתוך לפרוסות דקות
80 גר' גבינת פטה מאיכות טובה
50 גר' ויניגרט הדרים
30 גר' צ'יפס בטטה
חומרים לויניגרט הדרים
כפית חרדל דיז'ון
חצי שן שום כתושה
10 מיליליטר חומץ בן יין
140 מיליליטר שמן זית מאיכות טובה
16 מיליליטר מיץ לימון
32 מיליליטר מיץ תפוזים
מלח
פלפל לבן
הכנה
מערבבים היטב את כל החומרים יחד ומאחסנים בקירור עד לשימוש.
חומרים לצ'יפס בטטה
בטטה בינונית קלופה
2 כפות קמח
מלח
שמן לטיגון עמוק
הכנה
בעזרת קולפן תפוחי אדמה פורסים את הבטטה לרצועות דקות. שמים בקערה את הקמח ואת רצועות הבטטה ומערבבים בעדינות. מוציאים את פרוסות הבטטה ומנערים משאריות הקמח. מחממים את השמן ומטגנים את רצועות הבטטה עד שהן מתחילות להשחים. חשוב לערבב כדי למנוע הדבקות. מוציאים ומניחים את הצ'יפס על נייר סופג. ממליחים ומניחים להתקרר.
הכנת הסלט
מניחים בקערה גדולה את כל הירק מוסיפים את הרוטב ומערבבים עד לעטיפת כל הירק ברוטב. מניחים בצלחת הגשה את הירק. מפוררים את הגבינה ומניחים את צ'יפס הבטטה מעל.
מגישים מיד.