סלט פטריות אנוקי

 

בדומה למנות אשר מוגשות במסעדות, סלט זה משלב בין סלט קריר וחמצמץ לבין תוספת חמימה המוגשת מעל. השילוב של פטריות אנוקי עם קוביות גבינת חלומי טעים ומפתיע. פטריות האנוקי, לאחר הקפצה קלה נעשות רכות ו"חוטיות" ומשתלבות עם טעמם ומרקמם של שאר מרכיבי המנה.

חומרים ל-4 מנות:
2 אריזות פטריות אנוקי
3 כפות שמן רגיל
200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות קטנות
3 בצלי שאלוטס, פרוסים דק
1 כוס גזר מגורר גס
מלח, פלפל
לסלט:
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן
4 כפות רוטב סויה
חצי שקית (כ-250 גרם) לקט עלי חסה לסלט, נקיים
1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן

אופן ההכנה:
מסלקים את מצע הגידול של הפטריות ומפרידים אותן מהצרור, לקבלת פטריות עם "רגליים" ארוכות.
במחבת עם תחתית עבה, על אש גבוהה, מחממים את השמן ומטגנים בו את קוביות גבינת החלומי.
הופכים מצד לצד לקבלת הזהבה אחידה.
מוציאים את הגבינה מהמחבת ושומרים בצד.
לאותה מחבת מוסיפים את בצלי השלוטס והגזר ומטגנים בקלות, מבלי שיזהיבו. מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך ערבוב.
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

בינתיים מכינים את הרוטב לסלט:
מערבבים מיץ לימון עם שמן ומתבלים ברוטב סויה.

מרכיבים את המנה:
שמים לקט עלי החסה בקערה ומערבבים יחד עם חלק מהרוטב.
מערימים מעל את הירקות המטוגנים, הגבינה והאגוזים,
יוצקים מעל את יתר הרוטב.
מגישים מיד.

מחקרים מדעיים מדווחים שפטריות האנוקי מכילות מרכיבים העשויים להשפיע בחיזוק מערכת החיסון, הורדת לחץ דם ורמת כולסטרול בדם. הפטריות דלות קלוריות ואינן מכילות כולסטרול.
פטריות האנוקי של "חוות פטריות תקוע" משווקות באריזת 100 גר', מחיר לצרכן בשווקים, ברשתות השיווק ובחנויות הירקנים המובחרות נע בין 9-10 ₪. יש לאחסן את פטריות האנוקי במקרר בתוך שקית האריזה. עדיף להשתמש בפטריות מיד לאחר פתיחת השקית.
כשרות מהדרין בהשגחת הרב אליהו י. אבא שאול, המועצה הדתית גוש עציון, והכשר מהדרין רבנות ירושלים.

צילום המתכון: דניה ויינר






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה