סלט פירות ים עם כרובית צלויה ושעועית ירוקה,צ'ילי פרואני וזעתר בחומץ שרי ושמן זית

מצרכים לארבע מנות15 שרימפס נקיים וקלופים200 גרם קלמרי חתוך לטבעות250 גרם כרובית מחולקת לפרחים בינוניים300 גרם שעועית ירוקה חלוטהבצל סגול פרוסותצרור רוקטחופן עלי זעתר טרי או אורגנו מופרדים לעליםשמן זית כתית מעולהמלח גסהכנהלהרתיח מים בסיר ולהכין בצד קערה עם מי קרח.לחלוט את השרימפס לדקה ולהעביר מיד למי קרח להפסקת בישול. באותם מים לחלוט את הקלמרי לחצי דקה ולהעביר למי קרח להפסקת בישול. לסנן.את השרימפס לחצות מזנב עד ראש ולשים בקערה יחד עם הקלמרי עם מעט מהרוטב +מלח שייספגו את הטעמים.את הכרובית לצלות בתנור עם שמן זית ומלח גס עד שהתרככה וקיבלה צבע זהוב צלוי.לרוטב: (לערבב הכל יחד)20 מ"ל חומץ שרי70 מ"ל שמן זית כתית מעולהמעט מיץ לימוןמלחחצי כפית צ'ילי פרואני מפלפלים צהובים(ניתן להשיג ב"מזרח מערב" בשוק הכרמל)(אפשר לשים מעט פלפל צ'ילי טרי במקום)להגשהלערבב יחד את כל מרכיבי הסלט ולהוסיף בהדרגה את הרוטב,להוסיף מלח להשלמת התיבול ולהגיש מיד.

מצרכים לארבע מנות
15 שרימפס נקיים וקלופים
200 גרם קלמרי חתוך לטבעות
250 גרם כרובית מחולקת לפרחים בינוניים
300 גרם שעועית ירוקה חלוטה
בצל סגול פרוסות
צרור רוקט
חופן עלי זעתר טרי או אורגנו מופרדים לעלים
שמן זית כתית מעולה
מלח גס

הכנה
להרתיח מים בסיר ולהכין בצד קערה עם מי קרח.

לחלוט את השרימפס לדקה ולהעביר מיד למי קרח להפסקת בישול.

באותם מים לחלוט את הקלמרי לחצי דקה ולהעביר למי קרח להפסקת בישול. לסנן.

את השרימפס לחצות מזנב עד ראש ולשים בקערה יחד עם הקלמרי עם מעט מהרוטב +מלח שייספגו את הטעמים.

את הכרובית לצלות בתנור עם שמן זית ומלח גס עד שהתרככה וקיבלה צבע זהוב צלוי.

לרוטב: (לערבב הכל יחד)
20 מ"ל חומץ שרי
70 מ"ל שמן זית כתית מעולה
מעט מיץ לימון
מלח
חצי כפית צ'ילי פרואני מפלפלים צהובים(ניתן להשיג ב"מזרח מערב" בשוק הכרמל)
(אפשר לשים מעט פלפל צ'ילי טרי במקום)

להגשה
לערבב יחד את כל מרכיבי הסלט ולהוסיף בהדרגה את הרוטב,להוסיף מלח להשלמת התיבול ולהגיש מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר