סלט פנצנלה וארטישוק ירושלמי קונפי

מתכון של לירז שדה, שפית מסעדת בראסרי עין כרם בירושלים

משלבים את כל רכיבי הסלט יחד. מתבלים ומגישים
משלבים את כל רכיבי הסלט יחד. מתבלים ומגישים

רכיבים

4 או 5 יחידות ארטישוק ירושלמי שטוף ונקי עם הקליפה

10 עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים

10 עגבניות שרי צהוב חתוכות לרבעים

10 עגבניות שרי נמר חתוכות לרבעים

1 גמבה חתוכה לקוביות

1/4 בצל סגול חתוך לסלייסים דקים

6 עלי בזילקום

חופן קרוטונים

2 צנונית חתוכות

כפית זעתר עם שומשום

10 כדורי בייבי מוצרלה בפאלו (כל מוצרלה אחרת גם מתאימה, או פטה)

שמן זית

מלח, מעט פלפל שחור גרוס

אופן הכנת קונפי ארטישוק

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

חותכים את הארטישוק לטבעות מעבירים לתבנית קטנה.

מכסים 2/3 גובה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

אופים בערך 90 דקות או עד שהארטישוק הופך לרך וקריספי.

(אפשר להכין כבר כמות גדולה יותר של ארטישוק ולשמור במקרר מכוסה בשמן זית לשבועיים לפחות).

הכנת קרוטונים

קורעים לחם ישן לפיסות בינוניות.

מתבלים בשמן זית.

מכניסים לתנור על 200 מעלות למשך 10 דקות.

הרכבת הסלט

משלבים את כל רכיבי הסלט יחד.

מתבלים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה