סלט פסטה מלוא הטנא

מותג ברילה מציע לשולחן חג השבועות מתכון ססגוני וקליל של סלט פסטה מלוא הטנא עם גבינות וירקות. ניתן להכין גם בגרסה טבעונית

עצת השף של ברילה: כל פסטה קצרה תתאים כאן – פנה, פוזילי, פפיונים או אחרים. סוד הקסם הוא במיזוג הטעמים: מליחות הפטה והזיתים, החמוץ-מתוק של הפלפלים הקלויים או העגבניות המיובשות ואת הכל מחבר הרוטב שמכינים על בסיס פסטו עגבניות, שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן. לגרסה טבעונית מחליפים את גבינת הפטה בפרוסות ארטישוק משומר בחומץ או שמן זית

 חומרים ל-4 מנות

500 גרם פסטה פנה כמו של ברילה או כל פסטה קצרה שאוהבים

½ כוס רצועות של פלפלים קלויים וקלופים ו/או ½ כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות

4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

1/2 כוס זיתי קלמטה או טזוס (או תערובת) קצוצים גס

2 זוקיני טריים פרוסים דק (לא חובה)

100 גרם גבינת פטה מפוררת

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב

3-4 כפות שמן זית

2 כפות פסטו כמו של ברילה

2  כפות חומץ בלסמי

1 כף סילאן (או דבש)

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד דרגת אל-דנטה.

מסננים ומעבירים לקערה משומנת בכף שמן זית.

מערבבים את מרכיבי הרוטב.

יוצקים על הפסטה ומערבבים.

עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור.

מוסיפים את הפלפלים ו/או העגבניות המיובשות ויתר המרכיבים לקערת הפסטה.

מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר – לא ישר מהמקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר