חומרים ל-4 מנות
פסטה קצרה פנה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת לטמפרטורת החדר
2 סלקים גדולים עטופים בנייר כסף
8 אספרגוסים בשרניים
100 גרם גבינה כחולה טובה
4 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
2/3 כוס שמן אגוזים (אפשר גם שמן זית)
4 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי רוקט

אופן ההכנה
צולים את הסלקים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות 45-60 דקות.
מסירים את נייר הכסף, מצננים ומקלפים את הקליפה.
חותכים לפלחים ומצננים.
מערבבים שמן אגוזים, חומץ בלסמי מלח ופלפל.
מתבלים מעט את הסלקים- את יתרת הרוטב שומרים בצד.
קולפים בעדינות את גבעולי האספרגוס (רצוי להשתמש בקולפן כשהאספרגוס מונח על קרש החיתוך ומקולף "בשכיבה").
מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך 2 דקות בלבד.
מסננים ומצננים.
מערבבים את הפסטה הצוננת עם כל המרכיבים למעט הסלקים ומתבלים. מערבבים פנימה את הסלקים ומגישים.