fbpx

סלט פסטה פסטו

סלט קיצי ומרענן. וריאציה על מתכון הפסטו הקלאסי. ירוק להפליא, מזין וממלא ומתאים כארוחה קלה, והן כתוספת למנה עיקרית חמה. נפלא לאירוח כחלק משולחן צבעוני של מטעמים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

סלט קיצי ומרענן. וריאציה על מתכון הפסטו הקלאסי. ירוק להפליא, מזין וממלא ומתאים כארוחה קלה, והן כתוספת למנה עיקרית חמה. נפלא לאירוח כחלק משולחן צבעוני של מטעמים.

מצרכים ל- 4 אנשים:
חבילת פסטה פנה (או צורה אחרת לפי בחירה) 500 גר'
2 כוסות אפונת גינה, רצוי טרייה, אפשר קפואה
1 כוס שעועית ירוקה מנוקה, רצוי טרייה, אפשר קפואה
3 כפות צנובר קלוי
6-10 שיני שום, לפי הטעם
1/3 כוס פרמז'ן איכותי מגורד או פרוס דק
6-8 עלי בזיליקום

לויניגרט בזיליקום:
מיץ מלימון אחד גדול
חצי כוס שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה
1 כוס מלאה עלי בזיליקום מופרדים
2 כפיות דבש טהור
חצי כפית מלח וקורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, לסנן ולצנן במים קרים
לחלוט את השעועית הירוקה והאפונה בנפרד במים מומלחים.
לסנן ולצנן מייד במי קרח לעצירת הבישול.
מומלץ להשאיר את השעועית מעט נגיסה.
לקלות את שיני השום בתנור על חום של 180 כ- 30 דקות עם מעט שמן זית ומלח עד שהן זהובות.

לויניגרט:
לטחון ביחד בבלנדר או בכוס של בלנדר יד את מיץ הלימון, עלי הבזיליקום, הדבש המלח והפלפל למחית חלקה.
לזלף תוך כדי את שמן הזית.

הרכבת המנה:
לאחד בקערה גדולה את הפסטה המבושלת, השעועית, האפונה, הצנובר והשום הקלוי .
לצקת את הויניגרט ולערבב היטב.
להעביר לקערת הגשה גדולה או לקעריות אישיות.
לפזר מעל את הפרמז'ן ועלי הבזיליקום הנותרים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר