סלט קוסקוס מלא ירוק

 

תוספת מהירה ועשירה בעשבי תיבול, המתאימה להגשה חגיגית. מומלץ להכין עם קוסקוס מלא, המשלים את עושר טעמיו וערכיו התזונתייים של הסלט. ניתן לגוון את הסלט בגרגירי רימונים, פירות מיובשים וכדומה.

חומרים ל- 4-6 מנות:
1 כוס קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
3/4 כוס חמוציות
1 פלפל ירוק קצוץ דק (לא חובה)
3/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק
3/4 כוס אגוזים גרוסים
1/4 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס בזיליקום קצוץ
1/4 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית באיכות טובה
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
מכינים את הקוסקוס המלא לפי הוראות ההכנה על גבי השקית.
מחממים שמן (3 כפות) במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים חמוציות ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 4-3 דקות.
מוסיפים את גרגרי הקוסקוס המלא, הפלפל.
מערבבים ומטגנים יחד 4-3 דקות.
מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
מוסיפים בצל ירוק, אגוזים גרוסים, עשבי תיבול, 2 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.

המלצת הגשה:
מגישים בכוסות שקופות קטנות.

פסקל פרץ-רובין היא עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה