ל- 4 סועדים
חומרים:
500 גר' קינואה
נענע טריה קצוצה
בזיליקום טרי קצוץ
מיץ משני לימונים
מלח ופלפל
בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
בצל ירוק חתוך לקוביות קטנות
גזר חתוך לקוביות קטנות
גמבה חתוך לקוביות קטנות
סלרי חתוך לקוביות קטנות
שורש פטרוזיליה או סלרי (לא חובה)
שמן זית
שום
מלח פלפל
עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה כפי שמבשלים אורז, ולאחר שהקינואה מתקררת לטמפרטורת החדר, מערבבים עם עשבי התיבול והלימון ומתבלים לפי הטעם.
מקפיצים קלות את הירקות בשמן זית, מתבלים ומערבבים עם הקינואה.
אופן ההגשה:
מגישים בצלחת עמוקה בעיטור עירית קצוצה ופלח לימון טרי.