סלט קינואה, עדשים ואפרסמון  

מתכון של אורלי כהן – חיים וטעים, לתנו לחיות לחיות שמחזירים את שבועות למקורות ושמים את פירות הביכורים במרכז השולחן

מעטרים בבצל ירוק, פרוסות אפרסמון וחצאי עגבניות שרי
מעטרים בבצל ירוק, פרוסות אפרסמון וחצאי עגבניות שרי. צילום אורלי כהן

מצרכים

לקינואה

כוס קינואה

כף שמן

2  כוסות מים

חצי כפית מלח

לעדשים

חופן עדשים שחורות

מלח לסוף הבישול

לסלט

חצי צרור פטרוזיליה (אפשר לשלב עם כוסברה)

1 אפרסמון או פרי עונתי אחר – נקטרינה, אפרסק, תות

חצי כוס עלי בייבי קצוצים

חצי כוס עלי נענע

לרוטב

1/4 כוס שמן זית איכותי

2  לימונים סחוטים

1  כפית סילאן

מלח ופלפל

להגשה

3-5  בצל ירוק קצוץ

פרוסות דקות של אפרסמון  (או פרי עונתי אחר כגון אפרסק, שזיף, תפוח, אגס)

עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה

להכנת הקינואה

מטגנים תוך ערבוב את הקינואה עם השמן במשך 2-3 דקות.

מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה.

מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך הקינואה.

מצננים ומעבירים לקערה.

להכנת העדשים

מבשלים את העדשים במשך 15-20 דקות, מוסיפים מלח ומערבבים.

אחרי 2-3 דקות מסננים.

מניחים להצטנן ומעבירים לקערה (אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא).

חותכים את האפרסמון לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.

קוצצים את הפטרוזיליה (הכוסברה) והנענע ומוסיפים לקערה.

מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לקערה.

מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.

מעטרים בבצל ירוק, פרוסות אפרסמון וחצאי עגבניות שרי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה