רכיבים ל-4 סועדים
400 גרם סינטה או אנטריקוט או פילה טרי "אדום אדום" חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ
2 כפות שמן קנולה
2 פלפלים (עדיף בשני צבעים) חתוכים לרצועות דקות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
חצי כוס צנוברים קלויים קלות
למרינדה
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין אדום או לבן
1 כף דבש
1 כפית חרדל דיז'ון
לקינואה
1 כוס קינואה
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך שעה-שעתיים.
2. שוטפים את הקינואה ומבשלים אותה בסיר עם 11/2 כוסות מים רותחים על אש נמוכה עד שהמים נספגים בגרגרים והם נעשים די שקופים ורכים. שומרים להמשך.
3. מחממים ווק או מחבת גדולה עם שמן ומקפיצים את הפלפלים דקה-שתיים. מסננים את הבשר מהמרינדה (שומרים אותה להמשך) ומוסיפים את הבשר למחבת/ווק. מטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב והקפצה 3-2 דקות ומוסיפים בצל ירוק, מלח, פלפל ואת חומרי המרינדה.
4. מוסיפים את הבשר והפלפלים לקינואה, מוסיפים צנוברים ומערבבים. מגישים מיד או בטמפ' החדר.
לגיוון
מי שלא אוהב קינואה יכול להחליפה בקוסקוס או בורגול מבושלים/מאודים ומוכנים לאכילה.