סלט קיסר עם אגסי אנג'ו אדומים שקדים קלויים וגבינה כחולה

יובל בר-נר, "איש האגסים", מציג מתכון של סלט עם אגסים אמריקאים שמוקדש לבעלי רמת סוכר גבוהה ולשומרים על דיאטה

יוצקים את הרוטב על החסה והאגסים ומערבבים בעדינות עד ציפוי
יוצקים את הרוטב על החסה והאגסים ומערבבים בעדינות עד ציפוי

מצרכים ל-3 מנות

1 ראש חסה ערבית מופרד לעלים – שטוף ומיובש

50 גר' שקדים פרוסים וקלויים

50 גר' גבינה כחולה (כמו רוקפור) איכותית מפוררת

שני אגסי אנג'ו פרוסים לפרוסות דקות או גפרורים

לרוטב

3 כפות רוטב דגים תאילנדי

שן שום גדולה כתושה

מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון גדול

5 כפות גדושות מיונז דל קלוריות

3 כפות שמן זית

3 כפות מים קרים

מעט מלח ופלפל לפי הצורך

אופן ההכנה

קורעים את עלי החסה לחתיכות בינוניות ושמים בקערה גדולה יחד עם האגסים.

שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב עד קבלת רוטב אחיד. מתקנים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

יוצקים את הרוטב על החסה והאגסים ומערבבים בעדינות עד ציפוי.

מעבירים לצלחות הגשה.

מפזרים מעל גבינה מפוררת ושקדים קלויים, ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה