סלט קפריסאי של תאנים וריג'לה עם גבינת חלומי

מתכון של השף דניאל זך שיוגש בארוחות השף לאורחי ההפלגה הקולינרית של מנו ספנות לקפריסין 6-9.5.17

גבינת החלומי מיוצרת עד היום בשיטות מסורתיות בקפריסין, ועל פי חוקי האיחוד האירופי רק הגבינה שמיוצרת בקפריסין יכולה להיקרא חלומי
גבינת החלומי מיוצרת עד היום בשיטות מסורתיות בקפריסין, ועל פי חוקי האיחוד האירופי רק הגבינה שמיוצרת בקפריסין יכולה להיקרא חלומי

רכיבים

200 גרם גבינת חלומי

שמן זית

1 כף תערובת מוכנה של זעתר מיובש ושומשום

1 כפית דבש

1 כוס  עלי ריג'לה (או עלי בייבי אחרים)

10 תאנים בשלות, חצויות

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

פורסים את קוביית הגבינה ל-6 פרוסות.

מחממים במחבת טפלון מעט שמן זית, וצולים את פרוסות הגבינה כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.

מערבבים בקערה את הזעתר, הדבש, ו-4 כפות שמן.

מוסיפים את הריג'לה ואת התאנים.

מערבבים ומתבלים במעט מלח והרבה פלפל.

מניחים את הסלט בצלחת הגשה ומעליו את פרוסות הגבינה, ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה