4 מנות
מרכיבים:
1 בטטה ענקית במשקל של כ-700 גרם
4 כפות גדושות טחינה גולמית
גרעינים מרימון אחד
2 כוסות עלי פטרוזיליה
2 כוסות עלי נענע
2 כוסות עלי זעתר
2 כוסות ראשד מופרד לגבעולים הדקים
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
2 כפות בורגול גס מושרה במים חמים למשך 10 דקות, מסונן ומקורר
מיץ מלימון אחד
1 כף דבש
2 כפות שמן זית
מלח דק ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
צולים את הבטטה עם הקליפה בתנור בחום גבוה של 230 מעלות למשך כשעה, מוציאים מקררים ומקלפים, מועכים עם מזלג ומניחים בתחתית כל צלחת.
מזלפים על הבטטה את הטחינה הגולמית
מערבבים את כל עשבי התיבול בקערה עם הרימונים והבורגול.
מתבלים במיץ לימון, דבש, מלח, פלפל ושמן זית.
מעבירים את העשבים לצלחות ומסדרים על גבי הבטטה והטחינה.