מרכיבים:
2 יחידות בצל אדום מקולף וחתוך לפרוסות דקות
3 יחידות שומר בינוני פרוס דק
1 יחידה תפוז קלוף חתוך למשולשים קטנים ודקים
5 שיני שום פרוסות דק
1 כף חומץ
קורט פלפל שחור, מלח גס, פפריקה קיאן וסוכר
זרזיף שמן זית
אופן ההכנה:
במחבת כבדה בחום נמוך, מניחים שום, חצי מכמות הבצל ומעט שמן זית.
מתבלים בפלפל, מלח, קיאן ופפריקה, ומאדים ביחד.
לאחר 5 דקות מוסיפים סוכר וחומץ, ומאדים 5 דקות נוספות.
מוסיפים חצי מכמות השומר והתפוזים ומבשלים יחד 20 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את שארית הבצל, השומר והתפוז.
מתבלים שוב בשמן זית, פלפל שחור, מלח וסוכר.
הגרסה הנוספת לסלט הזה היא אותם חומרים, אך ללא אידוי.
מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לירקות הקצוצים.