סלט שומר סלרי וחמוציות

יש שני סוגים של שומר: זכר ונקבה, הזכר צר וארוך – מתאים יותר לתבשילים; הנקבה – בעלת "בטן" עגלגלה שמתאימה יותר לסלטים ולירקות כבושים.חומרים:1.5 ק"ג שומר נקי ושטוף150 גר חמוציות חצויות½ כוס של פטרוזיליה קצוצה1 כוס של סלרי אמריקאי חתוך דק באלכסוןמיץ מ- 3 לימוניםשמן זית כתית מעולהמלחאופן ההכנה:חותכים את השומר לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון בלהב דק).שומרים במים עם מעט מיץ לימון.ניתן לשמור כך למשך כמה שעות לפני ההגשה.הגשה:מכניסים את השומר (לאחר שסונן היטב מעודפי מים) לקערת ערבוב.מוסיפים את הסלרי, פטרוזיליה וחמוציות.מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח .מערבבים היטב.טועמים ומתקנים תיבול.

יש שני סוגים של שומר: זכר ונקבה, הזכר צר וארוך – מתאים יותר לתבשילים; הנקבה – בעלת "בטן" עגלגלה שמתאימה יותר לסלטים ולירקות כבושים.

חומרים:
1.5 ק"ג שומר נקי ושטוף
150 גר חמוציות חצויות
½ כוס של פטרוזיליה קצוצה
1 כוס של סלרי אמריקאי חתוך דק באלכסון
מיץ מ- 3 לימונים
שמן זית כתית מעולה
מלח

אופן ההכנה:
חותכים את השומר לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון בלהב דק).
שומרים במים עם מעט מיץ לימון.
ניתן לשמור כך למשך כמה שעות לפני ההגשה.

הגשה:
מכניסים את השומר (לאחר שסונן היטב מעודפי מים) לקערת ערבוב.
מוסיפים את הסלרי, פטרוזיליה וחמוציות.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח .
מערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר