יש שני סוגים של שומר: זכר ונקבה, הזכר צר וארוך – מתאים יותר לתבשילים; הנקבה – בעלת "בטן" עגלגלה שמתאימה יותר לסלטים ולירקות כבושים.
חומרים:
1.5 ק"ג שומר נקי ושטוף
150 גר חמוציות חצויות
½ כוס של פטרוזיליה קצוצה
1 כוס של סלרי אמריקאי חתוך דק באלכסון
מיץ מ- 3 לימונים
שמן זית כתית מעולה
מלח
אופן ההכנה:
חותכים את השומר לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון בלהב דק).
שומרים במים עם מעט מיץ לימון.
ניתן לשמור כך למשך כמה שעות לפני ההגשה.
הגשה:
מכניסים את השומר (לאחר שסונן היטב מעודפי מים) לקערת ערבוב.
מוסיפים את הסלרי, פטרוזיליה וחמוציות.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח .
מערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול.