סלט שעועית ירוקה עם חומוס, עגבניות שרי ובצל אדום

סלט בריא במיוחד, בהיר וצבעוני המכיל רכיבים מזינים. עשוי להתאים כתוספת בארוחת צהריים או לחילופין כארוחת ערב, לצמחוניים שבינינו. בנוסף מתאים כתוספת מעולה לצד בשרים על האש

סלט בריא במיוחד, בהיר וצבעוני המכיל רכיבים מזינים. עשוי להתאים כתוספת בארוחת צהריים או לחילופין כארוחת ערב, לצמחוניים שבינינו. בנוסף מתאים כתוספת מעולה לצד בשרים על האש.

מרכיבים:
700 גרם שעועית ירוקה.
175 גרם גרגירי חומוס שטוף ומסונן מנוזלים.
225 גרם עגבניות שרי חצויות לשניים.

לרוטב:
3 כפות חומץ ויניגרט לבן.
4 כפות שמן זית.
מלח ופלפל גרוס.
3 כפות בזיליקום קצוץ היטב.
1 בצל אדום קצוץ לקוביות.

אופן ההכנה:
לשטוף, ולחתוך לשניים את השעועית הירוקה ולבשל עד להרתחה.
להוסיף מלח למים הרותחים ולבשל במשך כ- 6-10 דקות.
לסנן את המים, לשטוף במים קרים ולאחר מכן לייבש ממים לגמרי.
יוצקים לקערת הגשה את השעועית, העגבניות, גרגירי החומוס ועגבניות השרי.

להכנת הרוטב:
לערבב את הויניגרט עם השמן זית, לפזר מלח ופלפל.
לערבב את הבזיליקום והבצל החתוך, לטעום ולתבל לפי הצורך.
לערבב עם השעועית, החומוס ועגבניות השרי.
להמתין מעט לפני ההגשה, על מנת שהרוטב וטעמיו יספגו בסלט.

מתוך הספר (באנגלית) “500 סלטים”
להשיג רק ב- Blue Bandana – ה` באייר 52, ת"א. קדושי השואה 56, הרצליה פיתוח. קניון רמת אביב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר