סלט תפוחי אדמה עשיר

מצרכים2 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף כאלו בקליפה אדומה, שלא מתפוררים בבישול),חתוכים לקוביות 2X2ס"מ.1/3 כוס שמן1/4 כוס חומץ תפוחים  1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור גרוס טריכוס ורבע מיונז 1/4 כוס מי מלפפונים חמוצים  3 כפות חרדל דיזון גרגירים  6 ביצים קשות חתוכות לקוביות  כוס וחצי בצל ירוק חתוך דק  1  כוס סלרי חתוך דק  1  צרור פטרוזיליה קצוצה  1/2 כוס מלפפון חמוץ חתוך לקוביות אופן ההכנה:מבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך, כ-10 דקות. מניחים בצד.בקערה גדולה לערבב שמן, חומץ תפוחים, מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה החמים ומערבבים בעדינות עד שרוב התערובת נספגת בתפוחי האדמה.בקערה גדולה נוספת מערבבים את המיונז, מי מלפפונים וחרדל. כאשר מתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את שאר החומרים ואת תפוחי האדמה מהקערה הראשונה. לערבב קלות, ולהוסיף תיבול של מלח ופלפל לפי הטעם.לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר ל-3 שעות לפחות.פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י"ט בניסן תשס"ט, חוה"מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג'יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ'יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:http://www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003

מצרכים
2 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף כאלו בקליפה אדומה, שלא מתפוררים בבישול),
חתוכים לקוביות 2X2ס"מ.
1/3 כוס שמן
1/4 כוס חומץ תפוחים 
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
כוס ורבע מיונז 
1/4 כוס מי מלפפונים חמוצים 
3 כפות חרדל דיזון גרגירים 
6 ביצים קשות חתוכות לקוביות 
 כוס וחצי בצל ירוק חתוך דק 
1  כוס סלרי חתוך דק 
1  צרור פטרוזיליה קצוצה 
1/2 כוס מלפפון חמוץ חתוך לקוביות

אופן ההכנה:
מבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך, כ-10 דקות.
מניחים בצד.
בקערה גדולה לערבב שמן, חומץ תפוחים, מלח ופלפל.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה החמים ומערבבים בעדינות עד שרוב התערובת נספגת בתפוחי האדמה.
בקערה גדולה נוספת מערבבים את המיונז, מי מלפפונים וחרדל.
כאשר מתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את שאר החומרים ואת תפוחי האדמה מהקערה הראשונה.
לערבב קלות, ולהוסיף תיבול של מלח ופלפל לפי הטעם.
לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר ל-3 שעות לפחות.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י"ט בניסן תשס"ט, חוה"מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג'יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ'יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
http://www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר