סלט תפוחי אדמה, פלפל חריף ושום

 

מצרכים ל-4 מנות:
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף שמן
1 כפית גרגירי חרדל
1 כפית זרעוני קימל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות גרעיני חמניה
1 כפית שומשום
1/2 כפית כורכום
1 פלפל אדום חריף חתוך דק
קליפה מגורדת משני לימונים
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה במי מלח עד שם מתרככים, אך לא יותר מדי. קולפים וחותכים לקוביות גדולות.
מחממים שמן במחבת.
כשהשמן חם מכניסים לתוכו את גרגירי החרדל, הקימל, הפלפל הגרוס, גרעיני החמניה והשומשום.
מוסיפים את הכורכום, קליפת הלימון ומיץ הלימון ומבשלים 2 דקות.
מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ויוצקים עליהם את התערובת.
מוסיפים שמן זית ואת הפלפל האדום החריף.
מערבבים.
מפזרים מעל פטרוליזיה קצוצה ומגישים.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י”ט בניסן תשס”ט, חוה”מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג’יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ’יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה