סלט תפוחי אדמה של פעם

 

מצרכים:
1 ק”ג תפוחי אדמה
3 כפות חומץ תפוחים
1 כפית מלח
3/4 כוס סלרי קצוץ (ללא העלים(
1 כוס מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם מים ומעט מלח כ-20 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות.
להוציא למסננת לקרר.
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, לטרוף ביחד את המלח וחומץ התפוחםי, עד שהמלח נמס לגמרי.
ברגע שתפוחי האדמה הצטננו מספיק שניתן לטפל בהם, יש לקלף ולחתוך לחתיכות בגודל של 2-3 ס”מ ישר לתוך הקערה עם החומץ.
לערבב בעדינות כך שכל תפוחי האדמה יכוסו בתערובת.
לאחר שתפוחי האדמה התקררו לחלוטין, יש להוסיף את שארית המצרכים, מלח ופלפל לפי הטעם, ולאחד בעדינות.
ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או קר.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י”ט בניסן תשס”ט, חוה”מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג’יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ’יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה