סלט תרד ותאנים אפויות בדבש מפרחי אקליפטוס

ל- 4 מנות:חומרים:½ ק"ג תרד1 כוס עלים ירוקים250 גרם תאנים חצויות לשתיים¼ כוס דבש מפרחי אקליפטוס של 'יד מרדכי'2 כפות רוטב סויה (לא חובה)כף שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'1 שן שום כתושה¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'4 כפות חומץ בלסמיאופן ההכנה :מחממים תנור לחום גבוה – מוד גריל (240 צלזיוס). מסדרים בצפיפות את התאנים על גבי תבנית פיירקס. מחממים במחבת קטנה את הדבש, שמן זית, וסויה, ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. יוצקים את הרוטב מעל התאנים, ומכניסים לתנור ל- 5 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.מערבבים בכלי שמן זית עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים חומץ בלסמי, שום ושתי כפות מהרוטב בתחתית התאנים, ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב מעל לתרד והעלים הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התאנים, כולל כף נוספת מהרוטב שלהן, ומערבבים. מגישים מייד.אפשר להכין כשעה מראש, ולאחסן במקרר עד להגשה.

ל- 4 מנות:
חומרים:
½ ק"ג תרד
1 כוס עלים ירוקים
250 גרם תאנים חצויות לשתיים
¼ כוס דבש מפרחי אקליפטוס של 'יד מרדכי'
2 כפות רוטב סויה (לא חובה)
כף שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1 שן שום כתושה
¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
4 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה :
מחממים תנור לחום גבוה – מוד גריל (240 צלזיוס).
מסדרים בצפיפות את התאנים על גבי תבנית פיירקס.
מחממים במחבת קטנה את הדבש, שמן זית, וסויה, ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
יוצקים את הרוטב מעל התאנים, ומכניסים לתנור ל- 5 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב.
מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
מערבבים בכלי שמן זית עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים חומץ בלסמי, שום ושתי כפות מהרוטב בתחתית התאנים, ומערבבים היטב.
יוצקים את הרוטב מעל לתרד והעלים הירוקים ומערבבים.
מוסיפים את התאנים, כולל כף נוספת מהרוטב שלהן, ומערבבים. מגישים מייד.

אפשר להכין כשעה מראש, ולאחסן במקרר עד להגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר