סלמון אומגה

 

ל- 4 סועדים

חומרים:
פילה של סלמון נורווגי טרי במשקל 1 ק"ג נקי מעור ועצמות ומחולק ל-4 מנות
2 כפות שמן זית איכותי מכבישה קרה
4 ענפי טימין טרי
מלח-ים

חומרים לפירה סלק:
3 תפו"א בגודל בינוני מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
1 סלק אדום מקולף וחתוך לקוביות גדולות
קורט מלח
פלפל לבן
4 כפות שמן זית איכותי מכבישה קרה
3 שיני שום שלמות קלופות

חומרים לרוטב קארי צהוב:
¾ כוס חלב קוקוס
1 שן שום כתושה
½ כפית אבקת תבלין קארי צהוב
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף עלי כוסברה טריים קצוצים
1 כף עלי בזיליקום טריים קצוצים
1 פלפלון צ'ילי אדום יבש
1 כף שמן זית איכותי מכבישה קרה
מלח
פלפל לבן

אופן ההכנה:
הכנת הפירה:
בסיר גדול להכניס את תפוחי האדמה והסלק יחד עם שיני השום ומעט מלח.
לכסות במים קרים ולבשל על להבה בינונית עם מכסה, עד שהסלק והתפו"א רכים.
לסנן מהמים ולמעוך לפירה.
להוסיף את שמן הזית ולתבל במלח ופלפל. לשמור חם.

אופן הכנת הרוטב:
במחבת גדולה לחמם את שמן הזית, השום והג'ינג'ר הקצוצים יחד עם תבלין הקארי ופלפלון הצ'ילי, עד שהשום מזהיב.
להוסיף את חלב הקוקוס ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
כשהרוטב מסמיך, להוסיף את הבזיליקום והכוסברה, ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

אופן הכנת הסלמון:
לחמם מחבת ברזל גדולה עם כף שמן זית, ולצרוב את פילה הסלמון מכל הצדדים.
להניח ענף טימין על כל פילה ולבזוק מעט מלח-ים מעל.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-5 דקות, או עד שהסלמון עשוי כמעט עד הסוף.
רצוי לשמור על ליבת פילה הסלמון עשויה למחצה כדי שהדג יהיה עסיסי וטעים.

אופן ההגשה:
לחלק את הפירה ל-4 צלחות הגשה. להניח מעל הפירה פילה סלמון אחד, ולצקת מעט מהרוטב החם על הסלמון והצלחת. ניתן לקשט עם קמצוץ עירית קצוצה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה