סלמון אפוי בג'ינג'ר תפוז וטימין

מתכון של "דורות" יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, בשימוש טבליות השום והג'ינג'ר של החברה

לאפות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך 10 דקות - עד שהסלמון כמעט מוכן
לאפות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך 10 דקות - עד שהסלמון כמעט מוכן. צילום דורות

מצרכים ל- 4 מנות

4 נתחי פילה סלמון במשקל 200-250 גרם כל אחד – נקי עם העור בצד אחד

2-4 כפות שמן זית

4 טבליות שום טרי קפוא כמו של דורות

4 טבליות ג'ינג'ר טרי קפוא כמו של דורות

מעט טימין טרי (להפריד את העלים הקטנים מהגבעול – כ- 2 כפיות)

מלח ופלפל

1 תפוז

אופן ההכנה

להוציא את טבליות השום והג'ינג'ר לקערית קטנה, להשאיר בצד שיימסו  ולערבב יחד עם שמן הזית.

להניח נייר אפייה בתבנית המתאימה לתנור, ועליו להניח את חתיכות הפילה כאשר העור כלפי למטה.

להבריש (או ללטף ביד) את חתיכות הפילה עם תערובת שמן הזית, השום והג'ינג'ר.

לפזר את הטימין ומלח פלפל לפי הטעם.

לחתוך את התפוז לשניים.

מחצי אחד לסחוט את המיץ ולצקת על חתיכות הפילה.

את החצי השני לפרוס לפרוסות דקות ולהניח על גבי הסלמון.

לכסות בנייר אלומיניום בצורה רפויה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך 10 דקות – עד שהסלמון כמעט מוכן.

להוציא את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות כ- 4-5 דקות נוספות, עד לצלייה קלה של פרוסות התפוז.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה