סלמון בציפוי דבש מפרחי אבוקדו ומעדן משמש 100 אחוז פרי מוגש על סלסה ירוקה

חומרים הדרושים להכנת 4 מנותשמינית כוס דבש מפרחי אבוקדו של יד מרדכי1 כף מעדן משמש 100 אחוז פרי של יד מרדכי2 שיני שום כתושותשמינית כוס חומץ יין לבןשמינית כוס סויה (לא חובה)400 גר' פילה סלמון חתוך ל- 4 פרוסות שוות (כולל העור)3 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'פלפל שחורמצרכים להכנת הסלסה3 מלפפונים קלופיםחצי אבוקדו מקולף1 כפית סוכרחצי פלפל אדום חריף חתוך לחתיכות קטנות100 גרם בוטנים קלויים, מומלחים וקצוצים (ניתן להחליף בשקדים)2 כפות כוסברה טרייה קצוצה2 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'1 כף חומץ יין לבןאופן ההכנה1. מערבבים בקערה שום, דבש, מעדן משמש, סויה, מעט פלפל וחומץ. במחבת בינונית מחממים את שמן הזית לטיגון וצולים את פרוסות הסלמון, כאשר מניחים את עור הדג על גבי המחבת וצולים לפחות 3 דקות על אש גבוהה או עד שהעור מזהיב מאוד. הופכים את הדגים וצולים כשתי דקות נוספות.2. יוצקים מעל הדגים את תערובת הדבש ומחממים כדקה. מורידים מהאש ושומרים חם במחבת עד להגשה.לסלסהחותכים את המלפפונים והאבוקדו לרצועות דקות וארוכות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסוכר, צ'ילי, בוטנים, שמן זית לתיבול, כוסברה וחומץ ומערבבים. מניחים את הסלמון החם על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הסלסה הירוקה. (במידת הצורך מחממים את הדג שוב לדקה או שתיים).

חומרים הדרושים להכנת 4 מנות
שמינית כוס דבש מפרחי אבוקדו של יד מרדכי
1 כף מעדן משמש 100 אחוז פרי של יד מרדכי
2 שיני שום כתושות
שמינית כוס חומץ יין לבן
שמינית כוס סויה (לא חובה)
400 גר' פילה סלמון חתוך ל- 4 פרוסות שוות (כולל העור)
3 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
פלפל שחור

מצרכים להכנת הסלסה
3 מלפפונים קלופים
חצי אבוקדו מקולף
1 כפית סוכר
חצי פלפל אדום חריף חתוך לחתיכות קטנות
100 גרם בוטנים קלויים, מומלחים וקצוצים (ניתן להחליף בשקדים)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1 כף חומץ יין לבן

אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה שום, דבש, מעדן משמש, סויה, מעט פלפל וחומץ. במחבת בינונית מחממים את שמן הזית לטיגון וצולים את פרוסות הסלמון, כאשר מניחים את עור הדג על גבי המחבת וצולים לפחות 3 דקות על אש גבוהה או עד שהעור מזהיב מאוד. הופכים את הדגים וצולים כשתי דקות נוספות.

2. יוצקים מעל הדגים את תערובת הדבש ומחממים כדקה. מורידים מהאש ושומרים חם במחבת עד להגשה.

לסלסה
חותכים את המלפפונים והאבוקדו לרצועות דקות וארוכות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסוכר, צ'ילי, בוטנים, שמן זית לתיבול, כוסברה וחומץ ומערבבים.

מניחים את הסלמון החם על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הסלסה הירוקה. (במידת הצורך מחממים את הדג שוב לדקה או שתיים).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר