סלמון בציפוי דבש מפרחי אבוקדו ומעדן משמש 100% פרי מוגש על סלסה ירוקה

ל- 4 מנות:חומרים:1/8 כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'1 כף מעדן מישמש 100% פרי של 'יד מרדכי'2 שיני שום כתושות1/8 כוס חומץ יין לבן1/8 כוס סויה (לא חובה)400 גר' פילה סלמון חתוך ל- 4 פרוסות שוות (כולל העור)3 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'פלפללסלסה:3 מלפפונים קלופים1/2 אבוקדו מקולף1 כפית סוכר1/2 פלפל אדום חריף חתוך לחתיכות קטנות100 גר' בוטנים קלויים, מומלחים וקצוצים (ניתן להחליף בשקדים)2 כפות כוסברה טרייה קצוצה2 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'1 כף חומץ יין לבןאופן ההכנה:מערבבים בקערה שום, דבש, מעדן משמש, סויה, מעט פלפל וחומץ. במחבת בינונית מחממים את שמן הזית לטיגון, וצולים את פרוסות הסלמון, כאשר מניחים את עור הדג על גבי המחבת וצולים לפחות 3 דקות על אש גבוהה, או עד שהעור מזהיב מאוד. הופכים את הדגים וצולים כשתי דקות נוספות.יוצקים מעל הדגים את תערובת הדבש ומחממים כדקה. מורידים מהאש, ושומרים חם במחבת עד להגשה.לסלסה: חותכים את המלפפונים והאבוקדו לרצועות דקות וארוכות, ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסוכר, צ'ילי, בוטנים, שמן זית לתיבול, כוסברה וחומץ, ומערבבים. מניחים את הסלמון החם על צלחת הגשה, ויוצקים מעל את הסלסה הירוקה. (במידת הצורך מחממים את הדג שוב לדקה או שתיים).

ל- 4 מנות:
חומרים:
1/8 כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'
1 כף מעדן מישמש 100% פרי של 'יד מרדכי'
2 שיני שום כתושות
1/8 כוס חומץ יין לבן
1/8 כוס סויה (לא חובה)
400 גר' פילה סלמון חתוך ל- 4 פרוסות שוות (כולל העור)
3 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
פלפל

לסלסה:
3 מלפפונים קלופים
1/2 אבוקדו מקולף
1 כפית סוכר
1/2 פלפל אדום חריף חתוך לחתיכות קטנות
100 גר' בוטנים קלויים, מומלחים וקצוצים (ניתן להחליף בשקדים)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1 כף חומץ יין לבן

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה שום, דבש, מעדן משמש, סויה, מעט פלפל וחומץ. במחבת בינונית מחממים את שמן הזית לטיגון, וצולים את פרוסות הסלמון, כאשר מניחים את עור הדג על גבי המחבת וצולים לפחות 3 דקות על אש גבוהה, או עד שהעור מזהיב מאוד.
הופכים את הדגים וצולים כשתי דקות נוספות.
יוצקים מעל הדגים את תערובת הדבש ומחממים כדקה.
מורידים מהאש, ושומרים חם במחבת עד להגשה.

לסלסה:
חותכים את המלפפונים והאבוקדו לרצועות דקות וארוכות, ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הסוכר, צ'ילי, בוטנים, שמן זית לתיבול, כוסברה וחומץ, ומערבבים.
מניחים את הסלמון החם על צלחת הגשה, ויוצקים מעל את הסלסה הירוקה.
(במידת הצורך מחממים את הדג שוב לדקה או שתיים).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר