fbpx

סלמון וזוקיני בשלוש צורות

מצרכים ל-4 מנות625 גרם סלמון טרימלח, פלפל30 מ"ל מרגרינה מזוקקתתבלו את הסלמון וטגנו במחבת חמה למשך 4 דקות. אפו בתנור למשך 8 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות והניחו בצד.שמן וניל250 גרם שמן זרעי ענבים1 תרמיל ונילהביאו לרתיחה, הוסיפו את גרגרי הווניל ללא התרמיל עצמו והשרו למספר שעות.ויניגרט1 אשכולית אדומה2 תפוזים1 לימון125 מ"ל מיץ תפוזים, אשכולית, לימון125 מ"ל יין קינוח "ירדן"160 מ"ל שמן ונילמלח, פלפל* נקו את כל התפוזים, לימון, אשכולית (פלחים). שמרו את המיץ לרוטב.* צמצמו בחצי את המיץ והיין* צננו את המיץ והוסיפו שמן, קוביות מפלחי הפרי, מלח ופלפל.פלאן זוקיני2 זוקיני ירוקים1 שן שום1 בצל קטן3 ביצים12 עלי ריחן קצוצים50 מ"ל מרגרינה מזוקקת* חתכו את הזוקיני לקוביות קטנות וקצצו דק את הבצל והשום.* הקפיצו במחבת קטנה את הכל יחד עם המרגרינה * שימו את הזוקיני בבלנדר והפכו אותו למחית* הוסיפו מלח ופלפל, הוסיפו ביצים וריחן.* מרחו מרגרינה בתבניות אישיות ומלאו בזוקיני. בשלו בחום של 160 מעלות בבן-מארי במשך כ- 30 דקות.גאלט זוקיני2 זוקיני צהובים15 גרם קמח תירס5 גרם טימין קצוץ45 גרם מרגרינהטמפורה פרח זוקיני1 פרח זוקיני350 מ"ל מי קרח350 גרם קמח1 חלמון ביצהערבבו את כל המים עם החלמון והוסיפו את הקמח. טבלו את פרח הזוקיני בבלילת הטמפורה. טגנו בשמן עמוק וחם את הזוקיני.במרכז כל צלחת שימו את הגאלט ועליו את פילה הסלמון והוסיפו את הפלאן לידו. צקו את הרוטב סביב הצלחת, הוסיפו את הפרח על הסלמון ועטרו בעלי פטרוזיליה מטוגנים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים ל-4 מנות
625 גרם סלמון טרי
מלח, פלפל
30 מ"ל מרגרינה מזוקקת
תבלו את הסלמון וטגנו במחבת חמה למשך 4 דקות. אפו בתנור למשך 8 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות והניחו בצד.

שמן וניל
250 גרם שמן זרעי ענבים
1 תרמיל וניל
הביאו לרתיחה, הוסיפו את גרגרי הווניל ללא התרמיל עצמו והשרו למספר שעות.

ויניגרט
1 אשכולית אדומה
2 תפוזים
1 לימון
125 מ"ל מיץ תפוזים, אשכולית, לימון
125 מ"ל יין קינוח "ירדן"
160 מ"ל שמן וניל
מלח, פלפל
* נקו את כל התפוזים, לימון, אשכולית (פלחים). שמרו את המיץ לרוטב.
* צמצמו בחצי את המיץ והיין
* צננו את המיץ והוסיפו שמן, קוביות מפלחי הפרי, מלח ופלפל.

פלאן זוקיני
2 זוקיני ירוקים
1 שן שום
1 בצל קטן
3 ביצים
12 עלי ריחן קצוצים
50 מ"ל מרגרינה מזוקקת
* חתכו את הזוקיני לקוביות קטנות וקצצו דק את הבצל והשום.
* הקפיצו במחבת קטנה את הכל יחד עם המרגרינה
* שימו את הזוקיני בבלנדר והפכו אותו למחית
* הוסיפו מלח ופלפל, הוסיפו ביצים וריחן.
* מרחו מרגרינה בתבניות אישיות ומלאו בזוקיני. בשלו בחום של 160 מעלות בבן-מארי במשך כ- 30 דקות.

גאלט זוקיני
2 זוקיני צהובים
15 גרם קמח תירס
5 גרם טימין קצוץ
45 גרם מרגרינה

טמפורה פרח זוקיני
1 פרח זוקיני
350 מ"ל מי קרח
350 גרם קמח
1 חלמון ביצה
ערבבו את כל המים עם החלמון והוסיפו את הקמח. טבלו את פרח הזוקיני בבלילת הטמפורה. טגנו בשמן עמוק וחם את הזוקיני.

במרכז כל צלחת שימו את הגאלט ועליו את פילה הסלמון והוסיפו את הפלאן לידו. צקו את הרוטב סביב הצלחת, הוסיפו את הפרח על הסלמון ועטרו בעלי פטרוזיליה מטוגנים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר