סלמון טרי בקראסט בריוש

 

אפוי עם עשבי תיבול, תבשיל עדשים עם זיתי קלמטה, שום, פטרוזיליה ועגבניות.

חומרים ל-2 מנות:
2 נתחים של פילה סלמון 180 ג' כל אחד 
4 פרוסות חלה מתוקה מגוררת בפומפייה
100 ג' עדשים שחורות מבושלים עד לריכוך (לא יותר מדי)
2 שיני שום כתושים 
1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול קלוץ דק
1/4 כפית צ'לי חריף יבש גרוס
2 כפיות לימון כבוש קצוץ
מיץ לימון מלימון אחד 
1/2 כוס שמן זית
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית כמון טחון

אופן הכנת תבשיל העדשים:
מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית.
מוסיפים את הבצל ולאחר דקה את השום. לאחר מכן את העגבנייה ולאחר 2 דקות את העדשים.
מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכמון.
מוסיפים את הלימון כבוש, פטרוזיליה קצוצה וכף אחת של מיץ לימון – לערבב היטב.
בודקים את הטעמים ואם חסר משלימים.

אופן הכנת הדג:
מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית וצורבים את פילה הסלמון מכל צדיו.
מניחים על מגש אפייה
מערבבים את פירורי החלה עם שמן זית, צ'ילי חריף ומלח ופלפל.
מדביקים את התערובת על נתחי הסלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך אפייה של כ-5 דקות.
שימו לב כי פירורי החלה לא ישרפו, ויגיעו לדרגה הנכונה של פריכות וגוון זהוב.
הניחו את תבשיל העדשים על גבי צלחת ומעליו הניחו את נתח הסלמון הפריך.

מסעדת Olive Leaf במלון שרתון ת"א, טל.03-5219300 , א'-ה' 22:30-19:00






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה