fbpx

סלמון כבוש בפתיתי מלח מעושן

מתכון בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים רכיבים ל-2 מנות ראשונות: 200 גרם פילה דג סלמון טרי או כל דג טרי אחר1 כף גדושה של פתיתי מלח מעושן1/2 כפית פלפל לבן גרוס1/4 כוס שמן זית1 כפית ברנדי1 כף דבש1כף פטרוזיליה קצוצה1 כפית שמיר טרי קצוץ דק1כפית חרדל דיז'ון.להגשה: מעט גבינת שמנת, 5 צנימים חמים ופריכיםאופן ההכנה:פורסים את הדג לפרוסות רחבות בעובי של חצי ס"מ לכל היותר.מניחים את פרוסות הדג על תבנית גדולה מבלי שיעלו אחת על השנייה (כך תהליך הכבישה יהיה מדויק יותר).מפזרים את פתיתי המלח המעושן בצורה שווה ואחידה מעל פרוסות הדג, כך שלא יהיו אזורים מלוחים יותר או פחות. זורים את הפלפל הלבן הגרוס באותו האופן.בקערית קטנה מערבבים חרדל, דבש, שמיר, פטרוזיליה, ברנדי.לבסוף מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד של ממרח.בעזרת חלקה האחורי של כפית, מורחים את ממרח החרדל המתובל על גבי פרוסות הדג. יש למרוח באופן שווה על כל פרוסה.מניחים את התבנית עם פרוסות הדג לעבור את תהליך הכבישה למשך חצי שעה.הטיפ של שגב: לאחר כחצי שעה, טעמו מהדג. מומלץ לעשות זאת עם צנים חם ופריך ומעט גבינת שמנת בצד.פתיתי המלח גורמה בסדרת "מלח הארץ – טעמי עולם" ארוזים בצנצנות איכותיות ומעוצבות המאפשרות שימוש קל ונוח, וכן שמירה על טריות ואיכות המלח לאורך זמן.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים

רכיבים ל-2 מנות ראשונות:
200 גרם פילה דג סלמון טרי או כל דג טרי אחר
1 כף גדושה של פתיתי מלח מעושן
1/2 כפית פלפל לבן גרוס
1/4 כוס שמן זית
1 כפית ברנדי
1 כף דבש
1כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית שמיר טרי קצוץ דק
1כפית חרדל דיז'ון.
להגשה: מעט גבינת שמנת, 5 צנימים חמים ופריכים

אופן ההכנה:
פורסים את הדג לפרוסות רחבות בעובי של חצי ס"מ לכל היותר.
מניחים את פרוסות הדג על תבנית גדולה מבלי שיעלו אחת על השנייה (כך תהליך הכבישה יהיה מדויק יותר).
מפזרים את פתיתי המלח המעושן בצורה שווה ואחידה מעל פרוסות הדג, כך שלא יהיו אזורים מלוחים יותר או פחות.
זורים את הפלפל הלבן הגרוס באותו האופן.
בקערית קטנה מערבבים חרדל, דבש, שמיר, פטרוזיליה, ברנדי.
לבסוף מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד של ממרח.
בעזרת חלקה האחורי של כפית, מורחים את ממרח החרדל המתובל על גבי פרוסות הדג. יש למרוח באופן שווה על כל פרוסה.
מניחים את התבנית עם פרוסות הדג לעבור את תהליך הכבישה למשך חצי שעה.

הטיפ של שגב:
לאחר כחצי שעה, טעמו מהדג. מומלץ לעשות זאת עם צנים חם ופריך ומעט גבינת שמנת בצד.

פתיתי המלח גורמה בסדרת "מלח הארץ – טעמי עולם" ארוזים בצנצנות איכותיות ומעוצבות המאפשרות שימוש קל ונוח, וכן שמירה על טריות ואיכות המלח לאורך זמן.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר