חמישה סועדים
מרכיבים
לסלמון
1 ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות ועור
תערובת השריה
150 גרם מלח גס
100 גרם סוכר
1 כף זרעי שומר
30 מ"ל ברנדי
זוקיני
חצי ק"ג זוקיני ירוק כהה
חצי ק"ג זוקיני ירוק בהיר
חצי ליטר יוגורט עיזים
מלח, פלפל לפי טעם
3 שיני שום כתושות
חצי כוס שמיר קצוץ
אופן הכנה
סלמון:
מערבבים את כל התבלינים יחד ומפזרים מעל ומתחת לדג, מכסים היטב ומכניסים לקירור למשך 24 שעות.
זוקיני:
פורסים את הזוקיני לטבעות בעובי 2 סנטימטר ומטגנים בשמן זית עד קבלת גוון חום זהוב.
מצננים ומוסיפים את היוגורט, השום והשמיר הקצוץ.
טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
להגשה: מסדרים את הזוקיני במרכז הצלחת. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ומסדרים מניפה מסביב.
לסיום, יוצקים מעט מהיוגורט שנותר מסביב למנה.