סלמון כבוש וזוקיני ביוגורט

 

חמישה סועדים

מרכיבים

לסלמון
1 ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות ועור

תערובת השריה
150 גרם מלח גס
100 גרם סוכר
1 כף זרעי שומר
30 מ"ל ברנדי

זוקיני
חצי ק"ג זוקיני ירוק כהה
חצי ק"ג זוקיני ירוק בהיר
חצי ליטר יוגורט עיזים
מלח, פלפל לפי טעם
3 שיני שום כתושות
חצי כוס שמיר קצוץ

אופן הכנה

סלמון:
מערבבים את כל התבלינים יחד ומפזרים מעל ומתחת לדג, מכסים היטב ומכניסים לקירור למשך 24 שעות.

זוקיני:
פורסים את הזוקיני לטבעות בעובי 2 סנטימטר ומטגנים בשמן זית עד קבלת גוון חום זהוב.

מצננים ומוסיפים את היוגורט, השום והשמיר הקצוץ.

טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

להגשה: מסדרים את הזוקיני במרכז הצלחת. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ומסדרים מניפה מסביב.

לסיום, יוצקים מעט מהיוגורט שנותר מסביב למנה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה