סלמון צלוי עם תפו"א ובצל ירוק

חומרים ל-4 מנות800 גרם פילה סלמון נקי, פרוס לסטייקים של 200 גרם2 ק"ג תפו"א פרוס לפלחים150 גרם חמאה50 מל' שמן זית4 בצלים ירוקיםאופן ההכנה1. מחממים תנור מראש לחום גבוה (220-200 מעלות).2. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול וחולטים את תפוחי האדמה כ- 2 דקות, לאחר-מכן מעבירים למסננת. 3. ממיסים את החמאה, לאחר-מכן מעבירים את תפוחי האדמה, החמאה והשמן לתבנית אפיה.4. מתבלים במלח ופלפל וצולים למשך 40 דקות עד שעה.5. מוציאים כשתפוחי האדמה זהובים.6. מושחים את הסלמון על הגריל או במחבת פסים כ- 2.5 דקות מכל צד עד לדרגת מדיום.7. לפני ההגשה, צולים את הבצל על הגריל כדקה.מרכיבים לרוטב הויניגרט10 שיני שוםחצי כוס חרדל דיז'ון עם גרגירים150 מל' חומץ ביין אדום50 מל' חומץ בלסמי100 מל' מיםחצי כוס דבשחצי ליטר שמן זית750 מל' שמן חמניותמערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל שחור.אופן ההגשה1. מניחים בכל צלחת מנה אחת של פילה סלמון ומעליו בצל ירוק.2. מחלקים את תפוחי האדמה לצלחות ומזלפים מעט רוטב על הדג.

חומרים ל-4 מנות
800 גרם פילה סלמון נקי, פרוס לסטייקים של 200 גרם
2 ק"ג תפו"א פרוס לפלחים
150 גרם חמאה
50 מל' שמן זית
4 בצלים ירוקים

אופן ההכנה
1. מחממים תנור מראש לחום גבוה (220-200 מעלות).

2. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול וחולטים את תפוחי האדמה כ- 2 דקות, לאחר-מכן מעבירים למסננת.

3. ממיסים את החמאה, לאחר-מכן מעבירים את תפוחי האדמה, החמאה והשמן לתבנית אפיה.

4. מתבלים במלח ופלפל וצולים למשך 40 דקות עד שעה.

5. מוציאים כשתפוחי האדמה זהובים.

6. מושחים את הסלמון על הגריל או במחבת פסים כ- 2.5 דקות מכל צד עד לדרגת מדיום.

7. לפני ההגשה, צולים את הבצל על הגריל כדקה.

מרכיבים לרוטב הויניגרט
10 שיני שום
חצי כוס חרדל דיז'ון עם גרגירים
150 מל' חומץ ביין אדום
50 מל' חומץ בלסמי
100 מל' מים
חצי כוס דבש
חצי ליטר שמן זית
750 מל' שמן חמניות

מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

אופן ההגשה
1. מניחים בכל צלחת מנה אחת של פילה סלמון ומעליו בצל ירוק.

2. מחלקים את תפוחי האדמה לצלחות ומזלפים מעט רוטב על הדג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר