סלמון צרוב עם פרחי ברוקולי ובצל ירוק

דל פחמימות, דרגת שומן בינוניתחומרים ל- 4 מנות:4 סטייקים של סלמון ללא עור במשקל 700 גרם מלח ופלפל שחור לפי הטעם1 כף פפריקה מתוקה1/2 כפית פפריקה חריפה2 כפיות שמן זיתתרסיס שמן11/2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים6 בצלים ירוקים פרוסים לחתיכות באורך 5 ס"מ1/2 כוס עגבניה קצוצה1 כף מיץ לימון סחוט טרי2 שיני שום קלופות וקצוצות1 כפית מרווה קצוצהאופן ההכנה:מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל בפפריקה מתוקה וחריפה. משמנים מחבת טפלון בכפית שמן זית ובתרסיס שמן, ומחממים על אש בינונית-גבוהה.מוסיפים את נתחי הדג ומטגנים משני הצדדים כ-8-6 דקות בסה"כ, או עד שהדג מקבל מעטה זהוב ופריך מבחוץ, ומבפנים עשוי ורך.מוציאים את הדג מהמחבת ושומרים חם.מכניסים את הברוקולי לסיר עם מים רותחים וחולטים כדקה. מוסיפים את הבצל הירוק וחולטים דקה נוספת. מסננים ושוטפים במים קרים. מערבבים את הברוקולי והבצל עם עגבניה קצוצה בקערה.מערבבים את כפית שמן הזית שנותרה עם מיץ לימון, שום ומרווה. מחממים את המחבת שבה טיגנו את הדג.מעבירים אליה את הירקות ואת תערובת השמן-לימון ומחממים יחד כדקה.להגשה:ניחים פילה על צלחת ועליו ירקות. מטפטפים עליו מן המיצים שנותרו במחבת.מתכון מתוך הספר "בישולייט" מאת נחמה כהן, בהוצאת פלדהייםצילום: פיליפ מטראי

דל פחמימות, דרגת שומן בינונית

חומרים ל- 4 מנות:
4 סטייקים של סלמון ללא עור במשקל 700 גרם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפיות שמן זית
תרסיס שמן
11/2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
6 בצלים ירוקים פרוסים לחתיכות באורך 5 ס"מ
1/2 כוס עגבניה קצוצה
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
2 שיני שום קלופות וקצוצות
1 כפית מרווה קצוצה

אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל בפפריקה מתוקה וחריפה.
משמנים מחבת טפלון בכפית שמן זית ובתרסיס שמן, ומחממים על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את נתחי הדג ומטגנים משני הצדדים כ-8-6 דקות בסה"כ, או עד שהדג מקבל מעטה זהוב ופריך מבחוץ, ומבפנים עשוי ורך.
מוציאים את הדג מהמחבת ושומרים חם.
מכניסים את הברוקולי לסיר עם מים רותחים וחולטים כדקה.
מוסיפים את הבצל הירוק וחולטים דקה נוספת.
מסננים ושוטפים במים קרים.
מערבבים את הברוקולי והבצל עם עגבניה קצוצה בקערה.
מערבבים את כפית שמן הזית שנותרה עם מיץ לימון, שום ומרווה.
מחממים את המחבת שבה טיגנו את הדג.
מעבירים אליה את הירקות ואת תערובת השמן-לימון ומחממים יחד כדקה.

להגשה:
ניחים פילה על צלחת ועליו ירקות.
מטפטפים עליו מן המיצים שנותרו במחבת.

מתכון מתוך הספר "בישולייט" מאת נחמה כהן, בהוצאת פלדהיים

צילום: פיליפ מטראי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר