סלמורחו – מרק עגבניות קר

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למרק קר קצת שונה שאת הטעם שלו לא תשכחו. אלה המרקם הסמיך והשילוב של הלחם והעגבניות באוכל ספרדי

הניחו את העגבניות בצנצנת הבלנדר יחד עם לחם, שום, מלח ורבע מכמות שמן הזית
הניחו את העגבניות בצנצנת הבלנדר יחד עם לחם, שום, מלח ורבע מכמות שמן הזית

מצרכים

1 ק"ג עגבניות בשלות

250 גר' לחם (אפשר גם מאתמול)

250 מ"ל שמן זית

מלח

מעט חומץ

1 שן שום

אופן ההכנה

שטפו וחתכו את העגבניות.

הניחו אותן בצנצנת הבלנדר יחד עם לחם, שום, מלח ו- ¼  מכמות שמן הזית.

הניחו את הצנצנת למשך כמה דקות בכדי להשרות את הלחם יחד עם שאר המרכיבים.

הוסיפו את יתר שמן הזית, בכל פעם מעט.

המטרה היא ליצור קרם חלק, ושמן יכול לסייע בתהליך.

הוסיפו את החומץ וערבבו פעם נוספת.

כסו באמצעות ניילון נצמד.

אחסנו במקפיא עד להגשה.

הגשה

מיזגו את המרק לקעריות ופזרו מעט שמן זית.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה